Saltar al contenido

Què és la Mesa?

La Mesa som persones que formem un espai de treball permanent representant les nostres organitzacions i que, en benefici de la població de Vilanova i la Geltrú, abordem objectius socials comuns ajuntant els nostres recursos i capacitats.

El treball en xarxa que fa la Mesa possibilita donar millors respostes als reptes que es plantegen en l'atenció a la població més vulnerable, en permetre sumar forces i recursos, crear sinergies i compartir experiències.

Una de les fortaleses de la Mesa és l'aliança entre les entitats que la composen. Aliança és recerca del bé comú i també compromís i sentit de la responsabilitat en el marc d'una missió comuna: l'atenció a la població de Vilanova en risc d'exclusió social.

Les entitats que conformen la Mesa tenim un alt grau de compromís per treballar conjuntament en la mateixa direcció, per concentrar esforços, per donar-nos suport comú i per agrupar iniciatives que, en una escala individual, serien inviables.

A les entitats i a la regidoria de Serveis Socials ens uneix la proximitat a la realitat social del municipi, la voluntat de contribuir a la millora social i la intervenció directa amb les persones i les famílies que pateixen més directament les dificultats de la crisi.

Els objectius de la Mesa són:

  • Millorar els serveis que es presten a la ciutat aprofitant les sinergies entre les diferents organitzacions
  • Organitzar la resposta de l’administració local i les entitats quant a la cobertura de les necessitats bàsiques dels ciutadans i ciutadanes de Vilanova i la    Geltrú, creant circuits únics, coneguts i estables
  • Promoure el voluntariat social
  • Sensibilitzar la població vilanovina no afectada directament per problemàtiques econòmiques i socials en la necessitat de col•laboració
  • Crear canals per a que les persones, entitats i empreses que ho desitgin, puguin col•laborar econòmicament, amb productes, amb aportacions    econòmiques, amb temps o amb idees.