Saltar al contenido

L’Ajuntament posa en marxa la campanya per garantir als infants àpats equilibrats a l’estiu

Novament la campanya contra la vulnerabilitat alimentària en període de vacances escolars serà gestionada des de l'Economat

La campanya contra la vulnerabilitat alimentària d'aquest estiu 2017 es gestionarà per segon any consecutiu des de l'Economat de VNG, mitjançant l'entrega d'aliments frescos a les famílies amb infants i adolescents. Així s'inclou en el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de VNG, el Consell Comarcal del Garraf i Càritas, per a aquesta campanya que vol garantir que tots els infants puguin fer, com a mínim, un àpat equilibrat al dia durant el període de vacances escolars.

Així, a partir de la segona quinzena de juny, quan finalitza el curs escolar, i fins a la primera quinzena de setembre, l'Economat acollirà aquesta campanya estiuenca per tal de reforçar l'alimentació de les famílies amb menors a càrrec que tindran un nombre de punts extres per fill i que podran bescanviar per aliments en diferents lliuraments.

És per això que l'Economat farà una compra extraordinària, a un preu de majorista, de productes específics, que no són habituals a l'Economat, per garantir més productes frescos i adequats a la franja d'edat i al període estiuenc, com verdura, fruita, iogurts, flams, formatge, embotit, pollastre, conill, rap, croquetes, barretes de lluç o ous.

Aquesta compra més econòmica que es farà a través de l'Economat farà possible una major eficiència en el servei, ja que es podran comprar més aliments amb la mateixa quantitat i, alhora, possibilitarà que amb els mateixos recursos, transformats en punts de l'Economat, les famílies puguin adquirir major quantitat d'aliments.

Els beneficiaris d'aquesta campanya són tots els menors de 18 anys de les famílies derivades a l'Economat, a més d'altres casos puntuals. La campanya comença el dia 27 de juny i acaba el 15 de setembre, i el nombre de punts extres de compra per a les entregues, que es faran de manera quinzenal, s'establirà en funció del nombre d'infants per unitat familiar.

Les dates d'entrega estan pensades per cobrir tot el període estiuenc. És per això que des de la Regidoria de Serveis Socials es vol fer palès, un cop més, un agraïment especial a totes les persones voluntàries de l'Economat que faran un esforç extraordinari per atendre aquesta campanya contra la vulnerabilitat alimentària en un període vacacional. Val a dir que l'Economat tancarà del 8 al 17 d'agost i per tant haurà de deixar cobertes les necessitats dels seus usuaris durant aquest període.

La campanya contra la vulnerabilitat alimentària compta enguany amb un pressupost de 30.000 € dels Serveis Socials municipals i 18.000 € del Consell Comarcal del Garraf.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *