Saltar al contenido

Vilanova celebra el Dia Internacional del Voluntariat

 

Dia internacional del voluntariat 

El passat 5 de desembre es commemorava el Dia Internacional del Voluntariat. A Vilanova, l'acte de celebració es farà dijous dia 17 de desembre al Foment Vilanoví. La Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú celebra conjuntament un acte en el que es vol agrair i reunir les moltes persones de la ciutat que dediquen una part del seu temps a projectes socials, i que per tant estan compromeses amb el voluntariat. Després de la bona acollida que va tenir la celebració del Dia del Voluntariat de l'any passat, des de la Mesa d'Entitats s'ha volgut donar continuïtat a l'acte, que a més de ser una jornada de reconeixement a la tasca del voluntariat també esdevé un espai d'intercanvi d'experiències entre diferents persones que dediquen part del seu temps a projectes socials de les entitats que treballen a Vilanova.

L'acte, que començarà a les 6 de la tarda, està obert a tothom, i comptarà amb les actuacions de la coral de l'AFAMMG i d'un grup de dansa de Vilanova Actua, així com una taula rodona sobre el voluntariat, i un sorteig de productes de les entitats, per finalitzar amb un pica-pica de germanor.

La necessitat del voluntariat social

El 1985 l'Assemblea General de les Nacions Unides va decretar el 5 de desembre com a Dia Internacional del Voluntariat per al Desenvolupament Econòmic i Social. Sumar-se a aquesta celebració és reconèixer la tasca de totes aquelles persones que contribueixen de forma voluntària i altruista en la millora del seu entorn i de la societat. Amb aquesta jornada es vol donar visibilitat a una tasca que ja realitzen més de cinc milions de persones a Espanya, i que s'estén per tots aquells racons on es fa necessari actuar davant la desigualtat.

Les persones voluntàries presten els seus serveis desinteressadament a favor dels col·lectius més vulnerables. Existeix una ciutadania activa i conscient que està disposada a implicar-se en totes aquelles accions que contribueixin a millorar la vida dels qui són vulnerables; estan disposades a intervenir en aquells espais on les desigualtats es fan patents.

Aquelles persones que vulguin informació sobre els diferents projectes socials que existeixen a la nostra ciutat i estiguin interessades en fer de voluntàries es poden informar i inscriure en la borsa de voluntariat de la Mesa d'Entitats mitjançant la pàgina web de la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *