Saltar al contenido

Torna el Llet per revistes a les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú

 Des de l'any passat les biblioteques de la ciutat treballen conjuntament una línia de treball que està directament relacionada amb diferents iniciatives solidàries per tal d'ajudar les famílies més vulnerables.
En aquest marc s'han desenvolupat accions com la col·laboració amb La Marató de TV3, el projecte Llet x Revistes amb l'Economat de VNG, i ara el projecte Converteix els teus llibres en llibres solidaris!, en col·laboració amb els Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i amb diverses entitats locals.

Les biblioteques municipals accepten donatius de qualsevol tipus per accions puntuals com el MIL (Mercat d'Intercanvi de Llibres) o La Marató de TV3, així com també accepten donacions de llibres infantils i juvenils en bon estat durant tot l'any pel Centre Obert.
A aquestes iniciatives s'hi ha afegit ara el projecte Converteix els teus llibres en llibres solidaris!, que canalitza els usuaris que volen fer donatius de llibres, i que no s'emmarquen dins de cap dels dos punts esmentats, a les entitats socials sense ànim de lucre de la ciutat que recullen llibres i els venen pertal d'obtenir recursos per a diferents projectes socials a Vilanova i la Geltrú.

Cada associació té un projecte diferent, i per això l'usuari ha de contactar directament amb l'associació que li interessa i acordar dia i hora del lliurament dels documents. A continuació es detallen les entitats i els projectes amb que es col·labora:

  • Associació ALÈ. Servei Cafè Caliu. Ofereix un servei d'esmorzar diari adreçat a persones amb escassos o nuls recursos econòmics.
  • Associació Amics de la Gent Gran. Ofereix acompanyament domiciliari a persones grans que viuen soles.
  • Mensa del Cor de Càritas. Iniciativa adreçada a infància vulnerable que apadrina aliments i menús infantils a les escoles de la ciutat,
  • Garraf Petit. Iniciativa que ofereix aliments frescos a famílies amb baixos recursos econòmics del barri de Mar.

I encara en relació amb la solidaritat, des d'aquest dilluns 15 de febrer i fins al 5 de març torna a la Joan Oliva i l'Armand Cardona el projecte solidari Llet per revistes. Coincidint amb la renovació del fons existent a les biblioteques municipals, s'oferiran tres revistes a tothom qui porti un litre de llet per a l'Economat de VNG.

Es tracta d'una manera solidària de donar sortida a totes les revistes que es retiren de l'arxiu periòdicament, posant-les a disposició de la ciutadania que hi pugui estar interessada. La campanya llet per revistes és un nou exemple de com equipaments d'àmbits molt diferents poden fer possible un treball en xarxa que generi aliances i noves propostes a la nostra ciutat.

L'Economat de VNG
L'Economat està gestionat per Càritas de Vilanova sota la modalitat d'un supermercat, on les persones i famílies beneficiàries poden anar a buscar una quantitat d'aliments predeterminada i escollir, amb un sistema de punts, els productes que més s'ajusten a les seves necessitats. Aquests sistema garanteix un complement a l'alimentació bàsica de les famílies de Vilanova i la Geltrú amb ingressos insuficients o nuls, derivades des dels Serveis Socials municipals.

 

 

 

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *