Saltar al contenido

Nou curs de cuina organitzat per l'Economat de Vilanova i la Geltrú els dies 25 i 28 de setembre

L'Economat de Vilanova i la Geltrú organitza un nou curs de cuina, titulat “Cuina de peix amb receptes econòmiques”.
El curs vol demostrar que menjar peix no ha de ser car, i es farà dues vegades: dilluns 25 de setembre de 10 a 12 h, o bé dijous 28 de setembre de 17 a 19 h, sempre al Centre Cívic de La Geltrú.

El curs és gratuït, les places són limitades, i cal inscripció prèvia al correu electrònic ssocials@vilanova.cat o al telèfon 93 814 00 00, extensió 3420.

Durant la sessió es donaran idees i receptes, i tothom pot participar explicant les seves. Seran 12 receptes econòmiques en un taller participatiu i divertit, on es prepararan les receptes, es tastarà el resultat, i finalment es lliuraran en un receptari: all cremat, bacallà amb mongetes, rap al forn amb romesco, lluç amb salsa, sardines escabetxades o rap llagostinat.

L'objectiu és aprendre a fer plats de peix molt econòmics, aprendre consells i trucs perquè els plats de peix surtin sempre bé, i aprendre a fer noves receptes a partir del què hem après.

Els tallers de l'Economat
L'Economat de VNG vol ser un servei ampli, que vagi més enllà de la distribució gratuïta d'aliments. Per això s'està repensant constantment i obrint nous camins que portin a consolidar-lo com un projecte de ciutat, obert a tothom.
Des d'aquesta idea, s'ha creat una àmplia oferta formativa, la temàtica de la qual és l'economia domèstica, en totes les seves vessants, per oferir eines i consells útils per millorar la gestió del pressupost familiar.

En el cas de la cuina de peix, cal recordar que entre l'oferta d'aliments que els usuaris de l'Economat poden trobar, hi ha peix congelat, i també peix fresc gràcies a la col·laboració de la Confraria de Pescadors.

 

Novament la campanya contra la vulnerabilitat alimentària en període de vacances escolars serà gestionada des de l'Economat

La campanya contra la vulnerabilitat alimentària d'aquest estiu 2017 es gestionarà per segon any consecutiu des de l'Economat de VNG, mitjançant l'entrega d'aliments frescos a les famílies amb infants i adolescents. Així s'inclou en el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de VNG, el Consell Comarcal del Garraf i Càritas, per a aquesta campanya que vol garantir que tots els infants puguin fer, com a mínim, un àpat equilibrat al dia durant el període de vacances escolars.

Així, a partir de la segona quinzena de juny, quan finalitza el curs escolar, i fins a la primera quinzena de setembre, l'Economat acollirà aquesta campanya estiuenca per tal de reforçar l'alimentació de les famílies amb menors a càrrec que tindran un nombre de punts extres per fill i que podran bescanviar per aliments en diferents lliuraments.

És per això que l'Economat farà una compra extraordinària, a un preu de majorista, de productes específics, que no són habituals a l'Economat, per garantir més productes frescos i adequats a la franja d'edat i al període estiuenc, com verdura, fruita, iogurts, flams, formatge, embotit, pollastre, conill, rap, croquetes, barretes de lluç o ous.

Aquesta compra més econòmica que es farà a través de l'Economat farà possible una major eficiència en el servei, ja que es podran comprar més aliments amb la mateixa quantitat i, alhora, possibilitarà que amb els mateixos recursos, transformats en punts de l'Economat, les famílies puguin adquirir major quantitat d'aliments.

Els beneficiaris d'aquesta campanya són tots els menors de 18 anys de les famílies derivades a l'Economat, a més d'altres casos puntuals. La campanya comença el dia 27 de juny i acaba el 15 de setembre, i el nombre de punts extres de compra per a les entregues, que es faran de manera quinzenal, s'establirà en funció del nombre d'infants per unitat familiar.

Les dates d'entrega estan pensades per cobrir tot el període estiuenc. És per això que des de la Regidoria de Serveis Socials es vol fer palès, un cop més, un agraïment especial a totes les persones voluntàries de l'Economat que faran un esforç extraordinari per atendre aquesta campanya contra la vulnerabilitat alimentària en un període vacacional. Val a dir que l'Economat tancarà del 8 al 17 d'agost i per tant haurà de deixar cobertes les necessitats dels seus usuaris durant aquest període.

La campanya contra la vulnerabilitat alimentària compta enguany amb un pressupost de 30.000 € dels Serveis Socials municipals i 18.000 € del Consell Comarcal del Garraf.

Del 6 de febrer al 4 de març s'oferiran tres revistes a tothom qui porti un litre de llet per a l'Economat de VNG

 

Després de la iniciativa “Llibres x 1€: col·labora amb La Marató” amb la que enguany es van aconseguir 415€ per ajudar la investigació de l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú enceta una nova edició del projecte col·laboratiu “Llet x Revistes”, que s'organitza conjuntament amb l'Economat de VNG.

A partir del 6 de febrer i fins al 4 de març, i coincidint amb la renovació del fons de publicacions periòdiques existent a les biblioteques municipals, s'oferiran tres revistes a les persones que portin un litre de llet per a l'Economat.
s tracta d'una manera solidària de donar sortida a totes les revistes que es retiren de l'arxiu periòdicament, posant-les a disposició de la ciutadania que hi pugui estar interessada. La campanya “Llet per revistes” és un nou exemple de com equipaments d'àmbits molt diferents poden fer possible un treball en xarxa que generi aliances i noves propostes a la nostra ciutat.

L'Economat està gestionat per Càritas de Vilanova sota la modalitat d'un supermercat, on les persones i famílies, derivades des dels Serveis Socials municipals, poden anar a buscar una quantitat d'aliments predeterminada i escollir, amb un sistema de punts, els productes que més s'ajusten a les seves necessitats. Aquests sistema garanteix un complement a l'alimentació bàsica de les famílies de Vilanova i la Geltrú amb ingressos insuficients o nuls.

Tant el projecte “Llet x Revistes” com el “Llibres x 1 euro: col·labora amb La Marató” són iniciatives solidàries impulsades per les biblioteques amb l'objectiu d'ajudar els més desafavorits i fer visible la tasca de les biblioteques com un agent actiu de caire social.

Un altre exemple d'aquestes accions és “Converteix els teus llibres en llibres solidaris!”, en col·laboració amb els Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i amb diverses entitats locals.
Aquesta iniciativa canalitza els usuaris que volen fer donatius de llibres a les entitats socials sense ànim de lucre de la ciutat que recullen llibres i els venen per tal d'obtenir recursos per a diferents projectes socials a Vilanova i la Geltrú.
Les entitats que participen en aquest projecte són l'Associació ALÈ, l'associació Amics de la Gent Gran, la Mensa del Cor de Càritas i l'associació Garraf Petit.

Us presentem un seguit d'activitats programades a les bibliotques de VNG, amb la finalitat d'establir directrius/pautes per aconseguir que totes les biblioteques siguin inclusives.

Programa d’activitats gener 2017 – Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Totes aquestes activitats es realitzaran a la biblioteca Armand Cardona Torrandell i s'acompanyaran, entre els dies 2 i 30 de gener, de les exposicions de fons El calaix de la diversitat, una selecció de recursos infantils i juvenils adaptats a diferents necessitats lectores: llengua de signes, lectura fàcil, sistema pictogràfic, audiollibres, etc.; i recursos sobre inclusivitat, seleccions de DVD's, còmics, enllaços per visionar projectes a l'aula multimèdia, com la sèrie Peixos i el tràiler del curt Palabras de Caramelo, i notícies al blog.

Del 2 al 30 de gener a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. EXPOSICIÓ DE FONS:

El calaix de la diversitat. Selecció de recursos infantils i juvenils adaptats a diferents necessitats lectores: llengua de signes, lectura fàcil, sistema pictogràfic, audiollibres... Exposició emmarcada en el projecte Biblioteques Inclusives que promou el Servei de Biblioteques de la Generalitat i que serà itinerant durant el 2017 per totes les biblioteques de la zona Penedès-Garraf.

Recursos sobre inclusivitat. Seleccions de DVD’s, còmics, enllaços per visionar projectes a l’aula multimèdia, com la sèrie Peixos i el tràiler del curt Palabras de Caramelo, i notícies al blog.

Dijous 12 de gener a les 19h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. XERRADA: "WebSèrie Peixos" i el llibre "La Saviesa dels mites", dos projectes de inclusivitat. Dins el cicle de xerrades Projectes de Inclusivitat. En una mateixa xerrada es presentaran dos projectes. El primer és Peixos, un projecte audiovisual, una sèrie-web de nou capítols en torn als deu minuts de durada cadascun, que mostra les peculiaritats de la comunitat sorda, els seus costums i la seva llengua a través de l’humor i d’una història d’amor i misteri. La producció de Peixos ha significat una veritable experiència d'integració, ja que ha estat realitzada per un equip mixt de persones sordes i oïdores. El segon és la publicació del llibre de filosofia La Saviesa dels mites, el volum 1 de la col·lecció Història de la filosofia, de Pablo de Navarro García i de Josep M. Segimon i Valentí, una publicació de la Fundació Privada Institut de la Llengua de Signes de Catalunya. A càrrec de Pablo Navarro, autor del llibre i director de la sèrie, Josep Maria Segimon, autor del llibre, actor de la sèrie i Frank Vidiella, il·lustrador i actor dels audiovisuals del llibre.

Dissabte 14 de gener a les 10.30h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. HORA DEL CONTE: "Ballmanetes. Contes i cançons en llengua de signes per a nadons". A càrrec de Cesca Mestres, de l’editorial El Cep i la Nansa. Activitat destinada a estimular l’atenció dels nadons i l’aprenentatge de la llengua de signes catalana a través de la narració d’un conte i cançons de falda. Activitat familiar adreçada a infants de 0 a 2 anys.

Dijous 19 de gener a les 19h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. XERRADA: "Literatura per a tots". Dins el cicle de xerrades Projectes d'Inclusivitat. A càrrec de Raul Perez, escriptor i membre de l'associació de Persones amb Discapacitat del Garraf i de Rupert Medina, coordinador de l'Associació. La xerrada ens aproparà una experiència en el món de l'escriptura. En col·laboració amb l'Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf.

Dissabte 21 de gener a les 11h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. TALLER FAMILIAR: "Lectoescriptura en Braille". A càrrec d’Héctor Grao, coordinador de l’Associació ONCE Vilanova i la Geltrú. El Braille és un sistema de lectura i escriptura tàctil pensat per a persones cegues. Mitjançant el taller, descobrireu el funcionament d'aquest codi. Activitat adreçada a infants a partir de 8 anys. Places limitades. Inscripció prèvia per parella (un adult i un infant) a la Biblioteca a partir del 2 de gener.

Dissabte 28 de gener a les 12h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. HORA DEL CONTE: "Martí" d’Alaine Agirre, text, i Maite Gurrutxaga, il·lustració. A càrrec de la seva autora. Recentment ha obtingut el Premi Lazarillo 2015, en la modalitat d’Àlbum il·lustrat, convocat per la Organització Espanyola pel Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI). Conte que amb la seva expressivitat i sensibilitat dels personatges fa un homenatge a la diferència i a la innocència.

Martí és el meu millor amic. Però ell no és com els altres. Li agrada menjar maduixes, però pel nas. Li encanta vestir camises, però amb tots els botons ben cordats. I atrapar insectes amb el bastó al pati, per guardar-se’ls a la butxaca. I les croquetes se les menja de nou en nou, ni més ni menys. Col·labora: editorial La Topera.

CLUB DE LECTURA fàcil per a persones amb discapacitat a càrrec de Susana Peix (adreçat a joves i adults amb discapacitat intel·lectual) (Dia i hora a concretar segons la demanda. Consultar a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell) INSCRIPCIÓ OBERTA.

Per més informació, us podeu posar en contacte amb les biblioteques de VNG:
Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell: per correu electrónic, b.vilanovag.act@diba.cat o al telèfon de contacte 938159121
Biblioteca Municipal Joan Oliva, per correu electrónic, b.vilanovag.jo@diba.cat o al telèfon de contacte 938932039

 Des de l'any passat les biblioteques de la ciutat treballen conjuntament una línia de treball que està directament relacionada amb diferents iniciatives solidàries per tal d'ajudar les famílies més vulnerables.
En aquest marc s'han desenvolupat accions com la col·laboració amb La Marató de TV3, el projecte Llet x Revistes amb l'Economat de VNG, i ara el projecte Converteix els teus llibres en llibres solidaris!, en col·laboració amb els Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i amb diverses entitats locals.

...continúa leyendo "Torna el Llet per revistes a les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú"

 

L'Ajuntament i Càritas reben les empreses i entitats que col·laboren amb l'Economat

El mes de març farà un any que va entrar en funcionament l'Economat de Vilanova i la Geltrú, i ja són 38 les empreses i entitats que s'hi ha volgut sumar. A més de les que hi van voler participar des de l''inici, al llarg del 2015 s'hi han afegit 17 noves entitats, que des d'avui ja llueixen el seu logo a l'apartat de col·laboradors de l'Economat.

En un acte públic d'agraïment, els representants d'aquestes empreses han pogut conèixer de primera mà el funcionament de l'espai, i han rebut un distintiu d'establiment col·laborador per col·locar al seu establiment.

...continúa leyendo "Reconeixement a les empreses i entitats que fan possible l’Economat de VNG"

El proper dia 20 de febrer a les 6 de la tarda es celebrarà al Teatre del Círcol Catòlic de Vilanova i la Geltrú una gala en benefici de l'Associació Alè.

Durant aquesta gala es podrà veure l'espectacle "Rubia Patrizia y los 4 Monologuitos", de l'Associació "Un somriure de oreja a orella" amb Patricia con Zeta y els alumnes del curs de monòlegs de AMARTIST, Juan Antonio Calvo,Yolanda Sandoval,Marga Benedicto,i Albert Capey.

L'entrada a l'espectacle es farà amb un donatiu voluntari que es destinarà a l'Associació Alé perquè pugui comprar aliments per al projecte Cafè Caliu.